Mitrović: "Banjalučka pivara" primjer uspješnog poslovanja

Bez autora
Sep 07 2023

Ministar privrede i preduzetništva RS Vojin Mitrović rekao je da je "Banjalučka pivara" primjer da se jedino ulaganjem u nove tehnologije i poboljšanje uslova rada može zauzeti dobra pozicija na tržištu i postići odlični rezultati u radu.

Mitrović je istakao značaj ovog privrednog subjekta za Republiku Srpsku, kao jedine pivare na ovim prostorima, sa izvozom koji čini jednu trećinu ukupne proizvodnje.

"Njeno poslovanje ima veliki značaj za razvoj privrede Srpske, jer je njen ukupan prihod oko 41 milion KM, te zapošljava oko 240 radnika i izmiruje na vrijeme sve svoje obaveze", rekao je Mitrović nakon što je posjetio istorijsku izložbu "Banjalučke pivare" i proizvodne pogone preduzeća.

On je naveo da su ovi rezultati zasluga menadžmenta preduzeća, te njihovog nastojanja da se konstantno ulaže u razvoj proizvodnje, uvođenje novih tehnologija, te edukaciju radnika.

Mitrović smatra i da je potrebno, kako navodi Srna, uložiti napore kako bi se povećali podsticaji za razvoj privrede, te da je cilj resornog ministarstva da u narednom periodu poveća podršku za ulaganja u nove tehnologije, digitalizaciju, te podsticaje malim i srednjim preduzećima i ulaganja od posebnog značaja.

"Cilj nam je da poboljšamo privredno okruženje i olakšamo poslovanje privrednim subjektima. 'Banjalučka pivara' trenutno dobija podsticaje za povećanje plata radnika, što je za veliku pohvalu", rekao je Mitrović.

Generalni direktor "Banjalučke pivare" Ilija Šetka istakao je značaj ulaganja u nove tehnologije, ali i uslove rada zaposlenih, čime je ovo preduzeće zabilježilo rekordne izvozne aktivnosti.

"Naš proizvod je prepoznatljiv u cijelom regionu, te se širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, pa do Njemačke i Italije, tako da smo prošle godine zabilježili deset miliona litara prodatog piva u izvozu, a ove godine očekujemo da to bude više od 12 miliona", rekao je Šetka.

On je dodao da ovo preduzeće zaslužuje i veću podršku društva, kako bi zadržalo svoju poziciju na tržištu.

"Imati ovako jako preduzeće, koje se širi u zemlje regiona, te imati 'Nektar' pivo kao brend koji je jedan od najjačih na ovim prostorima, po kojem se i prepoznaje kvalitet privrede u zemlji", rekao je Šetka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik